Iluzia

dreamstime_xs_73077873.jpg

Când s-a trezit era cu capul în jos, legată de vârfurile cubului cu corzi de argint. Era prinsă ca într-o pânză de păinjen. Cu cât încerca să iasă, cu atât se încurca mai tare. Mișcările au făcut corzile să vibreze, ca o chemare.

Atunci a apărut. Diafană, înfășurată în 7 văluri colorate care se unduiau și se răsuceau amețitor. Părea atât de reală!

„Cine ești?”

 „ILUZIA …i-a răspuns, cu o voce respingător de duioasă. Te voi învăța să privești în față realitatea.”

Dintr-o mișcare a întors cubul. Măcar acum nu mai era cu capul în jos.

„De aici poți să vezi realitatea. Adevărul este minciună, minciuna – adevăr.  Ce Ești este Cine crezi că ești și Cine Ești – Ce crezi că ești.

Cine crezi că ești? Un cub separat de celelalte cuburi prin pereți transparenți,  printre care curge un curent ce te va ține la distanță și te va împinge în față. Competiția. De pe polița pe care ești așezată va trebui să respecți ordinea. Trebuie să știi că polița se va rupe dacă încalci regula. Atunci vei cădea. Deasupra sunt cuburi mai mari, pe polițe mai solide. Poți urca numai pe scara luptei care va distruge tot ce te trage înapoi. Te poți opri numai atunci când vei înțelege și vei ști Ce Ești –Una cu Tot ceea Ce Este.

Ce crezi că ești? Un cub identic cu celelalte cuburi. În tine va fi un gol pe care vei căuta să-l umpli. Din tine spre înafară va curge un izvor nesecat de nevoi, care se va infiltra în cuburile celorlalți și-i va seca. Vei  trage spre tine golul lor. Te vei umple doar când vei înțelege și vei ști Cine Ești – unică prin diferența pe care o faci.”

În inima cubului  a așezat o piramidă.

„Acesta e sufletul tău, care va simți și te va chema.”

În piramidă a așezat 7 semințe.

„Sunt dorințele tale ascunse în suflet. Prin vibrația lor îți vor transmite chemarea. O vei auzi ca o șoaptă, din ce în ce mai slabă, cu cât te adâncești mai mult în realitate. Ca să o auzi va trebui să înțelegi și să știi te întorci cu capul în jos.”

I-a dat 7 văluri, identice cu ale ei.

„Pe măsură ce frica pune stăpânire pe tine, acoperă-te cu câte un văl. Te vei încălzi și vei avea puterea să împingi semințele  mai adânc în suflet. Ca să poți scoate vălul va trebui să înțelegi și să știi cum să domini frica.”

Apoi i-a spus despre cub.

„Cubul e casat ta.

E mărginit de Cer și Pământ. Vei sta cu picioarele pe pământ și cu ochii spre cer, visând. Ai să te ridici doar când vei înțelege și vei ști că poți zbura.

Din spate spre față e timpul. Te poți mișca doar înainte și înapoi, privind în față. Dacă te uiți în spate, vei intra în buclă și trecutul te va urmări. Viitorul se mișcă și se modifică continuu, după gândurile tale. Când întinzi mâna spre el se va îndepărta, împins de idealuri utopice. Ai să poți să-l atingi doar când vei înțelege și vei ști să-l construiești.

În dreapta sunt plusuri. În stânga sunt minusuri. Dacă te înclini pe o parte sau pe alta te vei dezechilibra. Ai sa poți să-ți ții echilibrul doar când vei înțelege și vei ști.”

 „Când te vei naște, vei adormi. Când vei muri, te vei trezi. Ai să poți să te trezești și să te naști doar când vei înțelege și vei ști că ești nemuritoare. Nașterea, moartea, somnul și trezirea sunt alegerile tale. Te vei elibera din cub doar când vei înțelege și vei ști să alegi stând în picioare.”

Dintr-o mișcare a întors cubul , lăsând în urma ei dâre colorate.

Din cub, privind spre infinit s-a văzut o stea printre stele, dansând în cercuri pe o muzică stelară. Atunci a ales – libertatea.

Cubul s-a rotit, incet, până când a uitat tot și a intrat în realiate.

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s