Dincolo de decizie – alegeri

dreamstime_xs_1927154.jpg

La pragul dintre ani, exact atunci când plini de entuziasm ne punem dorințe în timp ce sorbim din cupa de șampanie, în mijlocul străzii un om,  doborât de prea multe dorințe neîmplinite, se leagănă cu o sticlă în mână. Face doi pași înainte, trei înapoi, se uită în jur mirat de loc și situație, iar face doi pași înainte…ca într-un dans grotesc sugerând nehotărârea.  Incapabil să decidă spre o direcție, alege să se oprească din pendulare exact în momentul în care o mașină fixează farurile pe el. Pune sticla la gură și bea însetat, ca o concluzie finală asupra a tot ce se întâmplă.

În prag de an nou, mahmuri prin viață, încercăm ritualic să găsim o direcție mai bună și ne dorim tot binele pe care l-am visat vreodată.  Când dorința se împlinește se întâmplă ca lumina să ne arate exact așa cum suntem și să ne oblige să ne asumăm. Pentru că, deși ne plac poveștile în care broasca se transformă în prinț, lucrul ăsta se poate întâmpla nu atunci când broasca își dorește asta ci când își asumă că e broască dar alege să se transforme  și să urmeze pașii transformării.  Adică, cumva, ajunge la nivelul superior al conștiinței de sine, se vede exact așa cum e și alege să se schimbe.

Secretul transformării este deci să alegem în loc de a decide. Și evident nu e o problemă de dorință, aceasta fiind prin definiție ceva ce nu se vrea împlinit.

Cât timp mintea este conducător al vieții noastre suntem în paradigma unui sistem decizional, bazat pe menținerea siguranței și confortului. Ne dorim o viață mai bună, fericire, împlinire, succes, bogăție, dar nu suntem dispuși să schimbăm nimic în noi. Pentru că siguranța ne-o dă trecutul, singurul cunoscut, proiectăm toate nemulțumirile și neîmplinirile într-un viitor pe care vrem să-l controlăm.  Asta face mintea. Dacă ar fi  pusă în fața experimentării noului, a necunoscutului, ar îngheța de frică. Și ar încerca cu toate forțele să își apere cunoașterea, țesând liniar un nou viitor identic cu ceea ce știe. De ce s-ar aventura în ceva nou? Dacă e o greșeală? Mai bine decide să stăm liniștiți și să trăim viața pe care o știm. Bună, rea e totuși călduță.

Așa cum zic maeștri spirituali însă, dacă vrem să schimbăm cu adevărat ceva, ori suntem reci 😬, ori suntem fierbinți…niciodată căldișori. Iar pentru asta e nevoie de o alegere.

Adevăratele alegeri nu se fac din minte. Ele presupun asumare și credință.

Adevăratele alegeri se fac din Voia Divină. Nu e voia cuiva din afară. E voia noastră, făcută dintr-o vibrație mai înaltă, cea din care ne dăm voie să ne conectăm la inima noastră și să-i auzim chemarea.

Adevăratele alegeri se simt în energie. Simțim undeva, în adâncul ființei, aproape imperceptibil și evident neînțeles pentru minte, ce avem de făcut, spre ce să ne îndreptăm, ce porți avem de deschis. Habar nu avem unde vom ajunge dar știm că asta e calea. Nu mai e nevoie de control și nici de confirmări.

Adevăratele alegeri nu ne duc spre ceva cunoscut, pentru simplul motiv că din moment ce am experimentat ceva nu mai avem nevoie să reluăm lecția…asta evident, dacă am învățat-o.

Adevăratele alegeri deschid posibilități și sincronicități.

Când pășim pe un drum alineat cu Voința Sinelui nostru simțim ușurință. Toate se așează ca prin magie. Vin spre noi oamenii, situațiile, resursele de care avem nevoie. Ne simțim în flux și curgem cu viața. Dansul nostru nu  mai este unul fragmentat, înainte și înapoi, ci un vals lin și elegant. La  fiecare pas făcut ni se arată următorul și, în lumina reflectoarelor pășim încrezători, bucuroși și liberi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s