Rezumat – Prima Cheie a Genelor ENTROPIA/PROSPEȚIMEA/FRUMUSEȚEA

dreamstimefree_6451312.jpg

Bazându-ne  pe ceea ce putem observa cu mintea, putem spune că  în Univers energia este într-o continuă mișcare și se îndreaptă de la ordine spre haos. Haosul e starea primordială în care are loc procesul de creație – o explozie de lumină, după care ciclul se repetă.  Procesul  este guvernat de legea entropiei.

Entropia este o măsură  a dezordinii și a lipsei de disponibilitate în sistemele închise. Cu cât e mai mare entropia, cu atât este mai puțină energie disponibilă pentru acțiune. În Universul privit ca un sistem închis, entropia acționează ca o contracție.  Este gaura neagră din gaura albă a creativității, întunericul din care apare lumina și vorbește despre natura polarității în tot ceea ce există. Starea de entropie e o stare de vacuum. Sistemul se reîncarcă, energia retrăgându-se sub formă  de stază. Ceea ce rezultă din proces oferă un mediu subtil pentru dezvoltarea treptată a unui eveniment special.

Aplicată la oameni  (Universuri  în miniatură 🙂 ), entropia se manifestă ca o senzație de amorțeală, de apatie, tristețe, melancolie inexplicabilă. E o retragere în sine, o vreme interioară a introspecției, a lipsei de acțiune care, dacă nu i se opune rezistență, poate deveni  extrem de roditoare. Corpul intră într-un un proces chimic care dacă este lăsat să se desfășoare fără a-i căuta o motivație sau o rezolvare se încheie de la sine.

Pentru ca „ a sta” în cultura noastră este asociat cu lenea și oamenii trebuie să facă tot timpul ceva, tendința este de a opune rezistență unei astfel de stări, mai ales că apare pe neașteptate.

Respingerea poate duce la  depresie – atunci  când colapsul mental este înrădăcinat în frică, sau la stări de hiperactivitate, cu rădăcina în furia apărută din încercarea de a suprima ceea ce se petrece în interior. Ambele stări afectează sănătatea prin efortul  omului de a se mișca în sens opus chimiei propriului corp.

Atunci  când oamenii se deplasează fără dificultate prin procesele chimice de frecvență redusă din interiorul lor, ei rejoacă mitul creației – din întuneric se ivește brusc lumina. Momentul este trăit ca o stare de bucurie, la fel de neașteptată ca și apariția tristeții, și se manifestă printr-o dorință de exprimare animată de un foc interior  – prin artă, prin voce, prin mișcare.  Este ca un dar venit din neant, care poartă marca Prospețimii. Darul Prospețimii adus de starea de entropie căruia nu i se opune rezistență vorbește despre un adevăr etern – creativitatea nu poate fi niciodată controlată. Ea apare pur și simplu, total imprevizibil, plină de vivacitate. E bine ca oamenii creativi, care se bucură de acest dar, pentru care viața este fie pe deplin dedicată fie pe repaus, e bine să cunoască modul în care se desfășoară procesul creativ, să aibă încredere în puterea propriei unicități și sincronizări.

Încercarea de a forța creativitatea prin voință duce la compromisuri uriașe și la dezvoltarea multor tipare negative.

Transcederea  entropiei duce sintropie, care se referă la mișcarea energiei în dimensiuni infinite. În acest câmp se poate experimenta o stare superioară de conștiință, cu rădăcini în lumea contrariilor, exprimată prin frumusețe. Frumusețea răsare din interior și nu are nici o legătură cu perceptele generale și colective despre frumusețe. La acest nivel frumusețea devine sensul vieții și viața sensul frumuseții.  Tot ceea ce există este experimentat ca frumos și proaspăt, fiind înțeles ca expresie creativă unică a vieții. Chiar și starea de umbră este percepută ca frumoasă.Adevărata frumusețe realizată într-o ființă umană presupune o stare de uniune cu întregul.  Ea nu poate fi definită, nici descrisă, pentru că automat ar fi separată  de întreg. Frumusețea nu poate fi înțeleasă cu mintea. Ea își menține unicitatea fără compromis, indiferent de ce se întâmplă.

De fapt frumusețea este adevărata noastră natură și se găsește chiar aici și acum, în fiecare ființă umană.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s